Marcel Brandts

Marcel BrandtsWerkzame carrière gestart in 1975 werkvoorbereider/uitvoerder bij een middelgroot installatiebedrijf. Hier is de nodige praktische kennis opgedaan op het gebied van (industriële)elektrotechnische installaties. Per 1981 in dienst getreden van het toenmalige Gemeentebedrijven Maastricht. De elektrotechnische kennis en ervaring werden uitgebreid met de gebieden gas, water en warmte. In 1993 werd de overstap gemaakt naar N.v. Nutsbedrijf Heerlen. De wens van N.v. Nutsbedrijf Heerlen was o.a. de ontwikkeling van een commerciële inspectiedienst voor grote gasverbruikende installaties. Hiervoor werd in 1995 een landelijke erkenning behaald. In 1999 werd het bedrijf overgenomen door toenmalig MEGA waarna de overgang naar Essent volgde. De taken die achtereenvolgens werden uitgevoerd waren die van accountmanager energieverkoop voor de grote afnemers in de Procesindustrie, met als specialiteit gasverbruik en transport, GroenGas activiteiten, MVO-trajecten, de ontwikkeling van een realtime energie monitorings- en sturingssysteem, de ontwikkeling en inzet van het leveren van toegevoegde waarde producten en diensten. Klanten zoals Geelen Beton, Center Parcs, Heijmans, defensie (USAG, DVD enz.), baksteenindustrie, Ziekenhuizen (Boxtel, Tilburg, Zwolle) enz.

In 2009 werd afscheid genomen van Essent en de samenwerking met BIS opgestart. De hoofdtaak bestaat uit het begeleiden van energie-intensieve verbruikers naar een optimaal inzicht in energieverbruik en uiteindelijk naar een optimale situatie van energieverbruik. Energieverbruik wordt beschreven als energiehuishouding waarbij er steeds terugkerende onderdelen zijn die continu aandacht vragen. Hierbij spelen technische maar ook maatschappelijke ontwikkelingen een rol. De afhankelijkheid van energie vereist dat organisaties (meer) verantwoord met hun energie omgaan.

Persoonlijke overtuiging is dat het energieverbruik per gebruiker met minimaal 30% omlaag kan waarbij de kosten besparingen zelfs tot een hoger percentage kunnen oplopen. Om dit bereiken wil ik een betrouwbare en motiverende rol spelen die op deskundigheid en betrokkenheid is gestoeld.