Over Bres

Brandts Energie Service (BReS) is een energieadviesbureau gespecialiseerd in energiemanagement en energiemonitoring. Wij helpen u het energieverbruik van uw organisatie terug te dringen en daarmee kosten te besparen. Hierbij brengen wij uw gehele energiehuishouding in kaart. Van de infrastructuur (aansluitingen, meters) tot het energieverbruik in al uw processen. Daarbij mag u een advies verwachten over vervolgstappen. Door onze deskundigheid en ervaring zijn we zelfs in staat om installaties op het gebied van elektriciteit, gas, perslucht en water te beoordelen of zelfs te ontwerpen.

Samenwerking

BReS werkt samen met een netwerk van verschillende partners uit diverse disciplines. Deze samenwerking biedt ons een rijkdom aan kennis, kunde en middelen. Hierdoor kunnen we u nog beter ondersteunen en zijn we in staat om u een totaalpakket aan diensten te leveren, inclusief aanbestedingstrajecten en het schrijven van bestekken. De samenwerking met onze partners heeft in de loop der jaren geresulteerd in vele succesvolle projecten voor klanten.

Onafhankelijk, betrokken en deskundig

Met meer dan 35 jaar ervaring, weten wij u deskundig te adviseren en denken wij graag met u mee. Samen met u realiseren wij duurzame oplossingen die aansluiten bij uw individuele situatie. Wij voorzien u van hulpmiddelen en deskundigheid. De expertise en ervaring van onze specialisten in uiteenlopende vakgebieden staan garant voor een goed advies op maat. Wij werken onafhankelijk en geven u oprecht en objectief advies over o.a. energiebesparing, energie-inkoop en duurzame energie. Dit alles zal voor u, als klant, leiden naar een nog betere aanpak van uw streven naar het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Met passie voor ons vak en verstand van zaken zorgen wij voor de realisatie van een lager, duurzaam en verantwoord energieverbruik.

Autoriteit op het gebied van energiemonitoring

Marcel Brandts, initiatiefnemer van BReS, was al in 1998 in dienst van een van de grotere energiebedrijven van Nederland toen hij het belang van energiemonitoring bij grote verbruikers inzag. Dit belang heeft geleid tot de ontwikkeling van een geheel eigen systeem waarmee aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd. Niet voor niets dat de overheid dit belang van monitoren onderkent en ook de wetgeving hierop heeft aangepast. BReS is er echter van overtuigd dat een dergelijk monitorsysteem alleen goed kan functioneren indien dit bedrijven het noodzakelijke inzicht verschaft,  flexibel is, eenvoudig door het bedrijf is te gebruiken, als ook in staat is om alle andere procesgrootheden te meten. Naast besparingen kenmerkt het systeem zich door het feit dat het de controle op het energieverbruik kan uitvoeren via de facturatie van energie- en netwerkbedrijven. Uit de praktijk kan gesteld worden dat dit welkome besparingen oplevert. Door de gerealiseerde besparingen bij verschillende verbruikers mag BReS zich daarom rekenen tot een autoriteit op het gebied van energiemonitoring en de realisatie van besparingen.

FedEC

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede energieadviseur lid moet zijn van FedEC (Federatie van Energieconsultants. Dit niet alleen om de belangen van de branche te garanderen maar vooral om afnemers van onze diensten te garanderen dat de kwaliteit van de dienstverlening gegarandeerd is. Daarnaast is FedEC een steeds belangrijke sparringpartner van de centrale en regionale overheid. Wij vinden dat dit lidmaatschap belangrijk is om zodoende ook de belangen van de energieverbruiker te garanderen.